Varkensfilet met pancetta en appel

6
1uur-
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de varkensfilet (op 1 cm na) aan de zijkant in met een mes. Vouw de filet open en bestrooi hem vanbinnen met de salie, zout en peper. Verdeel de helft van de appel in de filet. Klap de filet dubbel, bekleed hem met de pancetta en bind hem vast met keukentouw. Verhit 1 el boter en 1 el olie in een koekenpan en braad de rollade bruin aan. Flambeer het vlees met de calvados, zie tip. Voeg de fond en de tijm toe. Haal de rollade uit de pan en leg hem in een ovenschaal. Schep de aardappelen, de rest van de appel en de knoflook om met 3 el olie en zout en peper naar smaak. Schik het mengsel om de varkensfilet heen in de ovenschaal. Braad het geheel midden in de oven in 45 min. gaar en bruin. Laat de saus inkoken tot er ca. 100 ml over is en roer de rest van de boter erdoor; serveer de saus bij het vlees. Lekker met sugar snaps.

Varkensfilet met pancetta en appel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

kruimelgebak met appel en peer
0 min
Bekijk recept
Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Vegaworstjes met rodekool & appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept

Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gekaramelliseerde champignons met gegrilde varkensfilets
30 min-
Bekijk recept
Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met bietjes en varkensfilet
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept