Zalm in balsamicojus met courgette

4
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. Uien pellen en in halve ringen snijden. Courgettes in plakjes snijden. Peterselie fijnsnijden. Rozijnen wellen in wat koud water. Boter in koekenpan verhitten en hierin ui in 5-8 min. goudbruin bakken. Zalm toevoegen en aan beide kanten goudbruin bakken. Bouillontablet, 2 dl water en naar smaak peper toevoegen en ca. 2 min. laten pruttelen. Uitgelekte rozijnen en balsamicoazijn toevoegen. Aan de kook laten komen en naar smaak eventueel wat zout, wat peper en/of extra azijn toevoegen. Mengen met peterselie. Ondertussen olie in wok verhitten en hierin in 5 min. courgette gaarbakken. Naar smaak met zout en peper bestrooien. Zalm met jus, gebakken courgette en rijst over 4 borden verdelen.

Zalm in balsamicojus met courgette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rijst met courgette en mozzarella (baby 12-18 maanden)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kroketten van courgette met feta
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept