Gemarineerde speklapjes met gember

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rijst koken volgens aanwijzingen op verpakking. 4 el ketjap, kerriepoeder, 1 el siroop van bakgember en citroensap in schaaltje mengen. Speklapjes elk in 5 stukken snijden en toevoegen. Goed mengen en minimaal 20 min. marineren. Stukjes vlees droogdeppen met keukenpapier en in grillpan op matig vuur in ca. 15 min. zachtjes krokant en bruin bakken. Regelmatig keren. Op het laatste moment marinade toevoegen, omscheppen en vuur uitzetten. Ondertussen olie in wok verhitten. Groenten hierin 4 min. roerbakken. Rijst, bakgember en 2 el ketjap erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Rijst met groenten op 4 borden scheppen en speklapjes erop leggen.

Gemarineerde speklapjes met gember is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kreeft met gemarineerde venkel, sinaasappel en dille
Hoofdgerecht
Bekijk recept