Volkorenpenne carbonara

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Maak de champignons schoon met keukenpapier. Snijd de courgette in stukken, champignons in plakken en bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloemkoolroosjes in een bakblik met de courgette, champignons en olijfolie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en (zee)zout. Bak de groenten in de oven in 20-25 min. gaar en bruin.
  • 2 Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Rasp de kaas. Roer in een kom de yoghurt los met de eieren en ⅔ van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Voeg wat kookvocht van de pasta toe en roer tot een gladde saus.
  • 3 Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Verwarm het geheel op heel zacht vuur al roerende op tot de saus begint te binden. Verdeel de pasta met de saus over de kommen en schep de geroosterde groenten erover. Bestrooi met de rest van de kaas.

Volkorenpenne carbonara is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Wortelpasta carbonara met tuinerwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta carbonara met tuinbonen en ham
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde volkorenpenne
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpenne met groene groenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept