Portugees visschoteltje

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 220 °C. Kabeljauw in stukken snijden van ca. 2 cm en met 1 tl zout bestrooien. Uien en knoflook pellen en fijnsnijden. Koriander fijnsnijden. 2 el olie in koekenpan verhitten en hierin uien 3 min. al omscheppend bakken op hoog vuur. Knoflook, cayennepeper, paprikapoeder, peper en zout naar smaak toevoegen. Citroenschil erboven raspen en 2 min. meebakken. Kabeljauw toevoegen en 2 min. meebakken. Citroen persen. Snijbonen toevoegen en 2 min. meebakken. Citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen aardappelpuree maken volgens aanwijzing op de verpakking. 2 el olijfolie, koriander en citroensap, zout en peper naar smaak toevoegen. Vismengsel in ovenschaal scheppen, bedekken met aardappelpuree en in oven in ca. 10 min. lichtbruin laten worden.

Portugees visschoteltje is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Visschoteltje met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visvariatie met aardappelpuree
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visschoteltje met mosterd en prei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goudbruin visschoteltje met komijnekaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caldo verde (boerenkoolsoep op z'n Portugees)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schuimige prei-venkelsoep met anijsroom
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Portugees Gebraden Konijn Met Rozemarijn
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Blokjes varkensvlees op z'n Portugees
0 min
Bekijk recept