Risotto met twee soorten kaas

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui glazig. Roer de rijst erdoor en bak hem al omscheppend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat het geheel sudderen totdat de wijn is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst in 20 minuten op laag vuur gaarsudderen. Roer regelmatig en voeg steeds een scheut bouillon toe. De risotto is goed als de rijst smeuïg en vochtig is, maar nog wel beet heeft. Kook de sugar snaps in ruim water met zout in 4-6 minuten beetgaar. Schaaf 4-8 plakken van de pecorino en breek ze in stukken. Rasp de rest van de pecorino. Roer achtereenvolgens de ricotta en de geraspte pecorino door de risotto, terwijl die nog op laag vuur staat, totdat de kaas iets is gesmolten. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de risotto in vier warme diepe borden en verdeel de sugar snaps en de stukjes pecorino erover. Garneer met het basilicum. Serveer direct.

Risotto met twee soorten kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept