Ribeye met puree van gepofte knoflook

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de bollen knoflook in hun geheel op de barbecue, doe de deksel erop en pof ze in 15 minuten zacht en gaar. Laat de knoflook afkoelen. Snijd met een scherp mes de hele onderkant van de knoflookbol eraf en duw de gepofte teentjes uit de schil. Verwijder alle aanhangende schilletjes. Pureer de gepofte knoflook met de boter en grof zeezout en (versgemalen) peper naar smaak met de staafmixer of in de keukenmachine. Bestrooi de ribeyes met grof zeezout en (versgemalen) peper naar smaak en gril ze in 1 minuut op hoog vuur dicht. Draai het vlees een kwart slag en gril het nog 1 minuut (zo krijgt het een mooi ruitjespatroon). Draai het vlees om en gril het nog 1-2 minuten. Serveer met de knoflookboter.

Ribeye met puree van gepofte knoflook is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met kaas-garnalensaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept