Forel in zeezout

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de binnen- en buitenkant van de forellen met de citroenolie, verdeel de helft van de dille over de buikholten en bestrooi met (versgemalen) peper. Meng het zeezout met het eiwit. Bedek de bodem van de ovenschaal met een deel van het zoutmengsel. Leg de forellen erop en dek ze af met de rest van het zoutmengsel; zorg ervoor dat alle vis bedekt is. Bak de forellen in 25 minuten in de oven gaar. Haal de forellen uit de oven, neem ze voorzichtig uit de zoutkorst en verwijder vel en graat. Serveer met de rode peper en mango. Lekker met broccoli met sinaasappelkruim (zie www.ah.nl/recepten).

Forel in zeezout is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met wilde spinazie
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept