Maaltijdsalade met sardientjes en croutons

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Slabladeren in stukken scheuren. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Plakken kaas in stukken breken. Sardientjes laten uitlekken en olie opvangen. Knoflook pellen en boven olie fijnpersen. Korsten van boterhammen verwijderen en boterhammen schuin doormidden snijden. Brood aan beide kanten met weinig knoflookolie bestrijken. Voor maken van croutons brood in droge, hete koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig bakken. In grote kom sla met dressing mengen. Op vier grote borden scheppen. Sardientjes, kaas, peterselie en croutons erover verdelen. Royaal met peper bestrooien.

Maaltijdsalade met sardientjes en croutons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Knapperige rucolasalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wittebonenstoof met worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme paddenstoelensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept

Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene maaltijdsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde maaltijdsalade met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsalade met mango en sperziebonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept