Gnocchi met citroenricotta

4
15 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.
  • 3 Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas.

Gnocchi met citroenricotta is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade met roquefort
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zoete eierflensjes
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Kalkoen gevuld met citroenricotta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met sardinessaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met verse salieboter
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept