Kabeljauw met bloemkool en sinaasappel

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bloemkool schoonmaken, in heel kleine roosjes verdelen. Ui pellen en snipperen. Sinaasappel onder kraan goed schoonboenen. Schil raspen en sinaasappel uitpersen. In brede diepe pan olie verhitten en ui 1 min. bakken. Sinaasappelschil erdoor roeren. Tomaten met vocht, sinaasappelsap en bouillontablet toevoegen. Aan de kook brengen en tomaten met houten lepel fijndrukken. Bloemkool toevoegen. Op matig hoog vuur met deksel 3 min. koken. Peterselie schoonmaken en fijnhakken. Helft peterselie toevoegen aan pan. Visfilets (eventueel grote stukken halveren) in saus leggen. Op laag vuur met deksel in ca. 8 min. gaar laten worden. Ondertussen in droge koekenpan aardappelschijfjes bruinbakken. Visgerecht en aardappeltjes over vier borden verdelen. Rest peterselie over vis strooien.

Kabeljauw met bloemkool en sinaasappel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Banaan met rum en sinaasappel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Vispakketjes met sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept