Kalfsstoof met venkel en citroen
3
sterren op basis van
4
stem(men)
person
4
timer
15 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
2 venkelknollen
1 citroen (schoongeboend)
700 g kalfslapjes
bloem om te bestuiven
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
200 ml droge witte wijn
100 ml runderbouillon (van tablet)
6 takjes peterselie (fijngesneden)
Bereiding
Snijd de venkelknollen in dikke parten, verwijder de harde kernen. Rasp de schil van de citroen en pers een citroenhelft uit. Snijd de kalfslappen in 8 grote stukken, bestrooi ze met zout en peper en bestuif ze met bloem.
Verhit de olie in een braadpan en braad het vlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Leg het vlees weer in de pan en schenk de wijn, bouillon, het citroensap en de -rasp erbij. Leg de venkel erbij en breng aan de kook.
Laat het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 75 minuten gaarsudderen. Strooi de peterselie erover en breng op smaak met zout en peper. Lekker met krielaardappeltjes.
Kalfsstoof met venkel en citroen is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Schnitzel, citroen en courgette »
Varkenshaas met citroen-roomsaus »
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen »
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen »