Zuurkoolschotel met appel en kaneel

4
10 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In koekenpan 2 el margarine verwarmen. Runderreepjes in 4 min. rondom bruinbakken. Met zout en peper bestrooien. Appels schillen en klokhuis verwijderen. Eén appel in kleine blokjes, andere in plakken snijden. Zuurkool laten uitlekken en appelblokjes met zuurkool mengen. Achtereenvolgens aardappelpuree, runderreepjes en zuurkool met appel in magnetronschaal scheppen. Kaneel door Finesse roeren. Finesse over zuurkool schenken. Schaal met deksel van magnetronschaal afdekken en in ca. 15 min. in magnetron op 700 watt gaar en heet laten worden. In koekenpan rest van margarine verhitten en plakjes appel in 3 min. aan beide zijden bruinbakken. Schotel met appelplakjes garneren.

Zuurkoolschotel met appel en kaneel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel van Eugénie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept