Pittige boerenkoolstamppot

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en kook in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 20 min. gaar.
  • 2 Snipper de ui. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in ringetjes. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en de rode peper tot de ui glazig ziet. Schep de boerenkool erbij. Smoor de boerenkool met de deksel op de pan op laag vuur in 10-15 min. gaar.
  • 3 Snijd de chorizo in blokjes. Bak in een pan met antiaanbaklaag op hoog vuur de chorizoblokjes tot ze lichtbruin kleuren. Snijd de kipfilets in acht stukken en schep deze met de chilisaus bij de chorizo. Bak de kip op middelhoog vuur in 10 min. bruin en gaar.
  • 4 Stamp de aardappelen met de rest van de olijfolie tot grove puree. Schep de boerenkool door de puree en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met de kip en de chorizoblokjes.

Pittige boerenkoolstamppot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke boerenkoolstamppot
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verstopte gehaktballetjes met boerenkool
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stevige boerenkoolstamppot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept