Visballetjes met puree en peentjes
3
sterren op basis van
3
stem(men)
person
4
timer
40 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 kilo kruimige aardappels (in stukken)
1 bos bospeen
2 schaaltjes viskrokantjes (gepaneerde kabeljauw)
1 zakje verse dille ((15 g), fijngeknipt)
125 ml crème fraîche
2 eetlepels boter
2 eetlepels suiker
3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Kook de aardappels afgedekt in 20 minuten in een bodempje water met zout gaar. Schil de peentjes. Smelt de boter in een hapjespan en bak de peentjes rondom 3 minuten op matig vuur. Voeg een bodempje water toe en stoof de peentjes in 4-5 minuten beetgaar. Roer de suiker door de peentjes en laat het kookvocht met peentjes op hoog vuur (zonder deksel) inkoken tot het bijna verdampt is. Breng de peentjes op smaak met zout en peper. Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak de viskrokantjes volgens de aanwijzing op de verpakking rondom goudbruin. Giet de aardappels af (bewaar een beetje kookvocht) en stamp ze fijn. Roer de dille en de crème fraîche erdoor tot een gladde, romige puree ontstaat. Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe en breng de puree op smaak met zout en peper. Schep de dillepuree op vier borden en leg de viskrokantjes en de peentjes ernaast.
Visballetjes met puree en peentjes is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Worteltjes met verse gember »
Lamsstoofpot met bospeentjes »
Ansjovis-knoflookdip met rauwe groenten »
Varkenshaas en pijnboompitten in filodeeg »
Hollandse groentesoep met visballetjes »
Gefrituurde thaise visballetjes »
Kruidige visballetjes »
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s »