Witte-bonensoep met basilicumtapenade

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ui pellen en snipperen. In grote pan 2 el olie verhitten. Ui 2 min. bakken. Bouillontabletten, 800 ml water en 1 pot witte bonen toevoegen en aan de kook brengen en 3 min. laten koken. Met staafmixer soep pureren. Soep weer op het vuur zetten. Groentemix en rest bonen toevoegen en aan de kook brengen. Soep 5 min. laten koken. Basilicumblaadjes van steeltjes trekken. In keukenmachine of met staafmixer basilicum met olijven en rest van olie pureren. Met zout en peper op smaak brengen. Stokbrood in plakjes snijden en roosteren. Tomaten in dunne plakjes snijden. Stokbrood ruim besmeren met tapenade en met tomaat beleggen. Soep met zout en peper op smaak brengen en met belegd stokbrood serveren.

Witte-bonensoep met basilicumtapenade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoutarme, gegrilde tijgergarnalen, salade met witte bonen
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Witte chocoladetaartjes met frambozen
30wachten min Nagerecht
Bekijk recept