Basisrecept spaghetti met tomatensaus

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olijfolie in een sauspan met een dikke bodem op matig vuur, verwarm de ansjovisfilets al roerend in de olijfolie, tot ze uit elkaar vallen. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in de ansjovisolie. Voeg de tomatenblokjes met sap erbij, als de uitjes glazig zijn.
  • 2 Laat de tomaten op laag vuur stukkoken. Roer af en toe. Druk grote stukken tomaten stuk met de achterkant van een houten lepel. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en de suiker. Zet het vuur laag en laat de saus nog zeker 30 min. zachtjes inkoken. Scheur op het laatst de basilicumblaadjes boven de pan in stukken en roer eventueel voor de smaak nog een scheutje olijfolie extra vierge erdoor.
  • 3 Kook ondertussen de spaghetti in ruim water met flink wat zout beetgaar. Giet de spaghetti goed af. Doe de spaghetti bij de saus en schep alles op hoog vuur nog één keer om. Serveer de spaghetti met tomatensaus in diepe (pasta)borden en garneer met de kaassnippers.

Basisrecept spaghetti met tomatensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Basisrecept biefstuk bakken
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Basisrecept kippenbouillon
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Basisrecept aardappelpuree
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Basisrecept rijstepap
25 min Nagerecht
Bekijk recept