Rucolastamppot met mosterdkarbonades

4
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels in flinke bodem water met wat zout in 20-25 min. gaarkoken. Mosterd mengen met 2 el olie en zout en peper naar smaak. Karbonades rondom met mosterdolie bestrijken en smaak 5 min. laten intrekken. Grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en karbonades in 10-12 min. gaarroosteren of -braden, regelmatig keren. Rucola grof scheuren. Aardappels afgieten en tot puree stampen. Melk (in magnetron) verwarmen. Rest van olie door puree roeren en zoveel melk toevoegen tot smeuïge puree ontstaat. Kaas erdoor doen en puree nog even zachtjes verwarmen, al roerend, tot kaas gaat smelten. Puree op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Rucola in porties door puree scheppen en iets laten slinken. Rucolastamppot in vier diepe borden scheppen en karbonades erop leggen.

Rucolastamppot met mosterdkarbonades is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Lauwwarme aardappelsalade met mosterdkarbonades
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziestamppotje met mosterdkarbonades
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rucolastamppot met rode uienchutney
30 min-
Bekijk recept
Knapperige rucolastamppot met runderrookvlees
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde champignons met rucolastamppot
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische biefstuksalade met noedels & biefstuk met pepersaus en rucolastamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept