Hamlappen met rode-wijnsaus en hutspot

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In pan met dikke bodem ui uit hutspotgroente 1 min. in olie fruiten. Ui uit pan nemen. Hamlappen met bloem bestuiven, in pan leggen en rondom op hoog vuur aanbraden. Wijn langs rand in pan schenken. Vuur lager zetten, gefruite ui, tomaat en bouillonblokje toevoegen en vlees en saus met deksel op pan in 15 min. gaarstoven; af en toe keren. Intussen in ruime pan met water en 1/2 tl zout aardappel en hutspotgroente in 15 min. gaarkoken. Melk 15 sec. in magnetron verwarmen. Aardappel en wortel afgieten, warme melk toevoegen en met een stamper fijnstampen. Stamppot en hamlappen op smaak brengen met zout en peper en serveren met rode-wijnsaus.

Hamlappen met rode-wijnsaus en hutspot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige hutspot met uitsmijter kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwhaasje met chorizo
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oud-Hollandse hutspot met snelle hachee
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hutspot met gebakken uitjes en kip
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Korma vlees met korianderrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle goulash
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept