Filippijnse runderstoofpot

4
3u30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In braadpan olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur in 5 min. bruinbakken. Op bord leggen. In bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 min. fruiten. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Vlees afgedekt in 2-3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaarsudderen. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordje laten afkoelen. In keukenmachine of in vijzel geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. Rijst en pinda's door stoofvocht roeren. Sperziebonen en aubergine door stoofvlees scheppen en in 30 min. zachtjes gaarstoven. Scheutje water toevoegen als saus te dik wordt. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. Eventueel bestrooien met koriander en/of bosui. Lekker met rijst.

Filippijnse runderstoofpot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Runderstoofpot met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met bier
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met paprika en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Filippijnse Gemarineerde Vis (Kilaw)
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Filippijnse Gefrituurde Garnalenballetjes (Ukoy)
30-60 min -
Bekijk recept
Filippijnse Aubergine
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Filippijnse Runderstoofpot Met Groenten
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept