Perfect geroosterde kip in drie stappen

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Wrijf de kip zowel aan de binnen- als buitenkant in met de helft van de olijfolie en een mengsel van versgemalen peper en zout. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Knijp de helft van de citroen erboven uit en stop beide citroenhelften met knoflook en kruidentakjes in de buikholte van de kip.
  • 2 Verwarm de oven en de braadslee voor op 225 °C. Giet de rest van de olie in de hete braadslede. Leg de kip op de borstzijde erin en zet de braadslede in het midden van de oven. Schakel de oventemperatuur terug naar 175 °C. Draai de kip na 20 min. om, zodat ook het vel van de borst bruin en knapperig wordt. Rooster de kip nog 30-40 min. Bedruip af en toe met braadvet om uitdroging te voorkomen. Steek een satéprikker in het dikste deel van de kip (bij dijbeen) om de gaarheid te controleren. Zet de kip terug in de oven als er roze vocht vrijkomt. Test na 10 min. opnieuw: pas bij helder sap is de kip geheel gaar.
  • 3 Verpak de kip in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten, zodat de sappen zich weer goed in het vlees verspreiden. Schep het overtollig vet uit de braadslede en schenk de wijn of bouillon erin. Zet de braadslede op matig vuur en laat de jus zachtjes inkoken. Roer met een houten lepel de aanbaksels goed los. Breng de jus op smaak met peper, zout en citroensap.

Perfect geroosterde kip in drie stappen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Foccacia genovese
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lasagne met spinazie en kaas
30 min-
Bekijk recept
Pompoenlasagne met buffelmozzarella
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Preisoep
Bekijk recept
Spiegelei met parmaham
Lunchgerecht
Bekijk recept
Custardtaartje met aardbeien
25 min Gebak
Bekijk recept
Sandwich met makreel 
Bekijk recept