Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten

2
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Ovengrill voorverwarmen. Tomaatjes op bakplaat leggen en 1 el citroenolie erover sprenkelen. Tomaatjes 10 cm onder hete grill schuiven en 3-5 min. roosteren tot ze openknappen. In droge koekenpan pistachenoten goudbruin roosteren en op bord laten afkoelen. In wok olijfolie verhitten en ui en knoflook hierin zachtjes 2-3 min. fruiten. Komijn even meebakken. Kikkererwten erdoor scheppen en 5 min. zachtjes meebakken. Spinazie toevoegen en al omscheppend iets laten slinken. Op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwten met spinazie in grote kommen scheppen en tomaatjes erop leggen. Pistachenoten en basilicum erover strooien.

Kikkererwten met spinazie, tomaat en pistachenoten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zelfgebakken vlechtbrood
60 min - Lunchgerecht
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept