Caribische rijstschotel (jambalaya)

3 sterren op basis van 7 stem(men)

person 4 timer 35 min restaurant Hoofdgerecht link Albert Heijn print

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Ontdooi de scampi volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel ze. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de chorizo op laag vuur uit. Schep de chorizo op een bordje. Bak de garnalen in het bakvet van de chorizo al omscheppend 2-3 min., tot ze gaar en roze zijn.
  2. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snijd de tomaten in vieren en de peterselie fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Snijd de peper in ringetjes. Gebruik ook de zaadjes van de rode peper. Snijd de ham in grove stukken. Schep naast de chorizo op het bord.
  3. Bak in de rest van het bakvet de ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2-3 min. Schep de ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor en bak 1-2 min. zachtjes. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt in 20 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de helft van de scampi erdoor. Verdeel in grote kommen en verdeel de rest van de scampi en de peterselie erover.
Caribische rijstschotel (jambalaya) is een recept van Albert Heijn

Receptenzoeker