Tilapia met sinaasappel en gember

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Grillplanken minimaal 20 min. tot maximaal 4 uur voor gebruik in water weken. Van sinaasappel 1 uitpersen, andere in plakjes snijden. Gemberwortel raspen of met stevige knoflookpers uitpersen. Helft van gemberwortel door sinaasappelsap roeren. Vis in sinaasappelmengsel leggen, afdekken en smaken 30 min. op koele plek of 2 uur in koelkast op elkaar laten intrekken.
  • 2 Tilapia uit sinaasappelsap nemen en met keukenpapier droogdeppen. Geweekte grillplanken uit water nemen en op rooster van barbecue leggen. Vis op grillplank leggen en met zout en peper naar smaak bestrooien. Partjes sinaasappel erover verdelen. Uiringen erop leggen. Rest van gemberwortel erboven uitpersen of rest van gemberrasp erover strooien. Barbecue met deksel afdekken en vis in 25 min. gaarroosteren. Lekker met pandanrijst en een frisse wortel-koriandersalade.

Tilapia met sinaasappel en gember is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise vissoep
20 min Voorgerecht
Bekijk recept