Saffraanrisotto
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
35 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
1 liter kippenbouillon (van tabletten)
2 envelopjes saffraan
2 eetlepels olijfolie
75 g boter
1 grote ui (fijngesnipperd)
350 g risottorijst (pak a 500 g)
100 ml droge witte wijn
50 g grano padano kaas ((stukje), geraspt)
versgemalen zwarte peper
Bereiding
Bouillon verwarmen en saffraandraadjes erdoor roeren. In braadpan olie met 25 g boter verhitten. Ui erdoor roeren en in 5 min. op heel laag vuur glazig bakken. Rijst door ui scheppen en meebakken tot alle korrels glanzen. Wijn erbij schenken en laten verdampen. Kwart van bouillon door rijst roeren en rijst zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Telkens als bouillon verdampt is flinke scheut toevoegen, tot risotto na ca. 25 min. romig en beetgaar is. Kaas door risotto roeren, op smaak brengen met zout en peper. Risotto in vier diepe borden scheppen en klontje roomboter erop laten smelten.
Saffraanrisotto is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes »
Saffraanrisotto met cantharellen »
Saffraanrisotto »
Risotto met gebakken roodbaars »
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes »
Saffraanrisotto met cantharellen »
Saffraanrisotto »
Risotto met gebakken roodbaars »