Lamskebab met komkommer-muntsalade

2
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In kom marinade roeren van olie, helft van citroensap, knoflook, komijn, mespunt cayennepeper en mespunt kaneel. Lamsboutlapjes elk in 3 lange repen snijden, door marinade wentelen en smaken minstens 10 min. laten intrekken. Komkommer schillen en in dunne plakjes schaven of snijden. Van munt 18 blaadjes apart houden, rest fijnsnijden. In schaal munt, suiker en rest van citroensap door yoghurt roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Komkommer met muntdressing mengen. Grillpan (of koekenpan met antiaanbaklaag) verhitten en repen lamsvlees in 3 min. rosé grillen. Lamsrepen met 3 blaadjes munt zigzaggend aan satéstokjes rijgen. Kebabs op bord leggen en serveren met komkommersalade. Lekker met naanbrood.

Lamskebab met komkommer-muntsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zeevruchten paella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommer-muntsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gekruide gehaktrolletjes met honingsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Komkommer-muntsalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Lamskebab op een stokje met wortelsla en dipsaus met munt
Snack
Bekijk recept
Lamskebab op een stokje met wortelsalade en dipsaus met munt
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase lamskebab met bietensalade en komijn-crème fraîche
2 uur-
Bekijk recept
Lamskebab
10-20 min -
Bekijk recept