Jamkoekjes

25
40 min
Gebak
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Eieren splitsen. Dooiers, bloem, bakpoeder, basterdsuiker, vanillesuiker en boter in mengkom van keukenmachine doen en met pulseknop kort laten draaien, tot deeg korrelige structuur heeft. Deegkruimels met koele hand snel tot samenhangend deeg kneden. Deeg tot rol vormen, in plasticfolie verpakken en 30 min. in koelkast laten rusten. Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. Van deegrol 1 cm dikke plakjes snijden en deze tussen beide handen tot balletjes draaien. In midden van elk balletje klein kuiltje drukken. Eiwitten loskloppen. Deegballetjes achtereenvolgens door eiwit halen en door fijngehakte amandel rollen op enige afstand van elkaar op ingevette bakplaat leggen. Elk kuiltje in deeg met schepje jam vullen. Koekjes in midden van oven in ca. 20 min. lichtbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en op rooster laten afkoelen. Koekjes blijven in luchtdicht afgesloten trommel drie dagen knapperig.

Jamkoekjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Jamkoekjes
2uur- Gebak
Bekijk recept
Jamkoekjes
Bekijk recept
Jamkoekjes
35 min-
Bekijk recept
Jamkoekjes voor Valentijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Jamkoekjes
2uur- Gebak
Bekijk recept
Jamkoekjes
Bekijk recept
Jamkoekjes
35 min-
Bekijk recept
Jamkoekjes voor Valentijn
20 min Nagerecht
Bekijk recept