Broodschotel met broccoli en ei

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 200 °C. In koekenpan olie verhitten en uiringen 3 min. zachtjes fruiten. Bouillon, tijm en zout en peper naar smaak toevoegen. Ui nog 4-5 min zachtjes stoven en vocht laten verdampen. Intussen kleine broccoliroosjes van stronk snijden. Stronk schillen met dunschiller en in blokjes snijden. Broccoli in weinig water met zout in 3-4 min. beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken. Brood in 4 gelijke dikke sneden snijden (kapje wordt niet gebruikt) en in broodrooster (of onder grill) lichtbruin roosteren. Sneden brood tegen elkaar aan in ingevette ovenschaal leggen. Ui en broccoli erover verdelen. Boven elk stuk brood ei breken en daarop 1/2 el zure room scheppen. Bestrooien met wat zout en peper en geraspte kaas. Broodschotel in oven in 15 min. gaar en goudbruin bakken.

Broodschotel met broccoli en ei is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolrijst met groente, gele curry en ei
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroerbakte aardappelschijfjes met champignons en ei
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachtgekookt ei met soldaatje
10 min
Bekijk recept

Italiaanse broodschotel met champignons
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodschotel met appel
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Broodschotel andijvie-ham-kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodschotel met zuurkool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept