Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen

10
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 150 °C. In taartvorm 75 g boter smelten. Sherry en 100 g basterdsuiker erdoor roeren. Nectarines dicht tegen elkaar aan in vorm zetten, met snijvlak naar beneden. Blauwe bessen ertussen strooien. In kom rest van boter en suiker met handmixer in ca. 5 min. licht en romig kloppen. Een voor een eieren erdoor kloppen. Bloem, snufje zout, rozemarijn en kardemom erdoor spatelen. Beslag over fruit uitstrijken. Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar bakken. Uit oven taart 5 min. in vorm laten afkoelen, dan direct keren op platte schaal. Lauwwarm of koud serveren. Lekker met zure room.

Omgekeerde nectarinetaart met kruiden en blauwe bessen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Vleesschotel met mosterdroom en bessensaus
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept

Omgekeerde appeltaart
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Cakespookjes
1 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Omgekeerde rabarbercake met lemoncurdcrème
25 min Gebak
Bekijk recept
Omgekeerde champignontaartjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept