Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dikke stronk en bladeren van bloemkool snijden. Bloemkool in kleine roosjes verdelen, wassen en droogdeppen. Varkenshaasjes in dunne plakjes snijden en met keukenpapier droogdeppen. In wok helft van olie verhitten en vleesplakjes, indien nodig in 2 porties, in 3 min. al omscheppend gaarbakken. Vlees op bord scheppen en met zout en peper bestrooien. Rest van olie in wok verhitten en gemberreepjes 30 sec. fruiten. Bloemkoolroosjes toevoegen en 3 min. roerbakken, 100 ml water erbij schenken en aan de kook brengen. Bloemkool afgedekt op laag vuur in 10 min. beetgaar koken. Af en toe omschudden. Deksel van wok nemen en vuur hoog draaien. Varkenshaas en cashewnoten door bloemkool scheppen en geheel nog 1 min. op hoog vuur bakken. Koriander toevoegen en op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Schotel over vier borden verdelen. Lekker met pittig gekruide couscous.

Roergebakken bloemkool met gember en varkenshaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Chinese lasagne met gehakt en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roergebakken groenten
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept