Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen

12
15 min
Gebak
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Roer in een kom 125 g boter (per taart) met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg 250 g bloem (per taart), de eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.
  • 2 Wrijf in een andere kom de rest van de bloem met de havermout, de rest van de suiker, de rest van de boter en de koekkruiden met vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar.
  • 3 Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling. Schuif de taart iets onder het midden van de oven en bak in ca. 60 min. goudbruin en gaar.

Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetkruidig varkensvlees
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Romige vanillevla met pruimencompote
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Toastjes met foie gras en pruimencoulis
Snack
Bekijk recept

Kruimeltaart met kersen
65 min Nagerecht
Bekijk recept
Brunssumse Kruimeltaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Appel Kokos Kruimeltaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Pruimen-kruimeltaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept