Soto ajam

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de knoflook, schil de gember en snijd in plakken. Kneus het citroengras. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Breng een pan met de bouillon aan de kook en voeg de gember, sereh, rode peper en kurkuma toe. Laat de bouillon 10 min. op laag vuur trekken en zeef boven een kom.
  • 2 Kook ondertussen het ei in 8 min. hard, giet af en spoel af onder koud water. Pel en halveer het ei. Laat de bouillon snel afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
  • 3 Breng bouillon opnieuw aan de kook. Snijd de kipfilet in reepjes en maak de peultjes schoon. Roer de kipfilet en de peultjes door de bouillon en kook zachtjes in 5 min. gaar. Laat de mihoen ondertussen in een kom kokend water wellen.
  • 4 Snijd de Chinese kool in repen. Laat de mihoen in een vergiet uitlekken en verdeel over diepe borden. Leg de taugé en Chinese kool erop. Schep de bouillon met kip en peultjes in borden met de mihoen en groenten. Leg de eipartjes in de soep.

Soto ajam is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige kalkoen met rijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept

Soto ajam
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Soto ajam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto ajam (Indonesische kippensoep)
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soto
3 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept