Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd pompoen in dikke plakken. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil dun en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in ringen, de aubergine en de courgette in blokjes en de tomaten in partjes.
  • 2 Verhit in braadpan olie. Schep de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en wat zout erdoor. Stoof groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaar. Schep af en toe om.
  • 3 Spoel in zeef kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de groenten en stoof 10 min. zachtjes mee.
  • 4 Breng op smaak met peper en zout. Strooi munt erover.

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept