Gegrilde zalm met aardappelsalade

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In verpakking van aardappeldobbeltjes enkele gaatjes prikken en zakken na elkaar in 4 min. in magnetron verwarmen. Intussen citroen schoonboenen en 1/2 tl schil eraf raspen. Helft van citroen in plakjes snijden en plakjes halveren. Rest van citroen uitpersen. Saus kloppen van citroenrasp, zure room, mintblaadjes en zout en peper naar smaak. Komkommer wassen, in de lengte halveren, van zaadlijsten ontdoen en in plakjes snijden. Citroensap (1 tl bewaren), olie (1 tl bewaren) en zout en peper naar smaak mengen en door komkommer en veldsla scheppen. Grillpan verhitten. Zalmfilets zeer dun met rest van olie bestrijken. Zalm in 3 min. per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen. Zalm met zout en peper bestrooien en met rest van citroensap besprenkelen. Gare aardappelblokjes met helft van ui, helft van kappertjes en zure roomsaus omscheppen. Komkommersalade over vier borden verdelen. Aardappelsalade ernaast scheppen en met rest van ui en kappertjes bestrooien. Zalm schuin op aardappelsalade leggen. Citroenplakjes apart erbij serveren om over vis te sprenkelen.

Gegrilde zalm met aardappelsalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Aardappelsalade met haring
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Aardappelsalade met gedroogde tomaat
15 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Ardeense forel in papillot op de barbecue met kruiden en gerookte aardappelsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept