Spaanse mosselpan

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In mosselpan of braadpan olie verhitten en ui en chorizo 5 min. zachtjes bakken. Paprikapoeder en tomatenblokjes erdoor scheppen en geheel nog 3 min. zachtjes bakken, tot vocht vrijwel verdampt is. Intussen mosselen onder koud stromend water afspoelen en in vergiet goed laten uitlekken. Kapotte exemplaren en openstaande mosselen die (na een tik tegen aanrecht) niet sluiten, verwijderen. Ham, peterselie, zout en peper door uimengsel scheppen. Mosselen in pan leggen en wat van het uimengsel erover scheppen. Deksel op pan leggen en mosselen op zacht vuur in 8-10 min. gaar laten worden. Mosselen in pan serveren, bijvoorbeeld met brood en een frisse salade.

Spaanse mosselpan is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselpan met courgette en friet
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met chorizo
25 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Spaanse eieren
32 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaanse aardappeltortilla en spinazie a la crème
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept