Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème

2
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zalm in 2 gelijke stukken snijden en met keukenpapier droogdeppen. Filets bestrooien met versgemalen peper en zout en dun bestrijken met olie en mierikswortel. Bieslook boven bord fijn knippen. Zalm in bieslook drukken, zodat alle kanten ermee bedekt raken. Halve limoen uitpersen, hele limoen halveren. Mayonaise mengen met rest van mierikswortel en op smaak brengen met limoensap, zout en peper naar smaak. Grillpan heet laten worden. Zalm 2-3 min. per kant grillen tot filets vrijwel gaar zijn (kern mag transparant blijven). Limoenhelften op rand van grillpan leggen tot limoen begint te kleuren. Zalmfilets en limoen op twee borden leggen. Mierikswortelsaus ernaast scheppen. Lekker met aardappelsalade en sperziebonen.

Zalmfilet met bieslook en mierikswortelcrème is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Sandwich met makreel 
Bekijk recept
Sandwich met makreel 
Bekijk recept
Salade met gebraden rosbief met mierikswortelcrème
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken griet met zoetzuur van knolselder en mierikswortelcrème
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Verse zalmburgers met citroen en dragon
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met citroen-kruidenolie en gebakken zalm
8 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aziatische zalmsalade
30 min-
Bekijk recept