Kip in paprika-tomatensaus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kip met wildschaar (of scherp, stevig mes) in 8 stukken verdelen. Ui pellen en in ringen snijden. Paprika's wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijn hakken. Kip bestrooien met snufje zout en peper.
  • 2 In ruime (braad)pan helft van olie verhitten. Stukken kip erin doen en aan beide kanten bruin bakken; af en toe keren. Spek ca. 3 minuten meebakken. Met schuimspaan kip en spek uit pan scheppen. Braadvet uit pan gieten (wordt niet meer gebruikt) en pan schoonvegen met keukenpapier. Rest van olie in dezelfde pan verhitten. Ui, paprika en knoflook ca. 5 minuten zachtjes bakken. Tomaten, laurier, tijm, zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen. Kip en spek terugdoen in pan en kip in ca. 50 minuten zachtjes gaar laten sudderen. Regelmatig keren. Op smaak brengen met cayennepeper. Serveren met rijst en salade.

Kip in paprika-tomatensaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept