Forel met gedroogde ham

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 In buikholten van forellen zout en peper strooien. Citroen goed schoonboenen en halveren. Helft uitpersen, andere helft in dunne plakjes snijden. Citroensap in buikholten van forellen sprenkelen. Ham in kleine stukjes snijden. Peterselie fijn hakken en helft door ham scheppen.
  • 2 Bloem op plat bord strooien en forellen erdoor wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn. Overtollige bloem eraf schudden. In ruime koekenpan olie tot zeer heet verhitten en forellen ca. 10 minuten bakken, halverwege keren (pas op voor spattende olie!). Forellen uit pan nemen en even laten uitlekken op keukenpapier. Intussen in andere koekenpan 1 eetlepel van bakolie verhitten en ham-peterseliemengsel al omscheppend ca. 1 minuut bakken. Forellen op vier borden leggen en hammengsel erover verdelen. Garneren met schijfjes citroen en rest van peterselie. Lekker met gekookte aardappels.

Forel met gedroogde ham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schorseneren met ham en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept

Forel met kruidenvulling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met spek in pakketje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Forel met riesling
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept