Kruidige visballetjes
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
45 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediënten
1 eetlepel krenten
2 eetlepels pijnboompitten
1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels witte-wijnazijn
450 g verse kabeljauwfilet
3 bosuitjes
½ zakje verse dille (a 15 g)
sneetjes oud witbrood (2 à 3)
1 teentje knoflook
2 theelepels tomatenpuree
1 ei
½ theelepel kaneelpoeder
zout
(versgemalen) peper
5 eetlepels bloem
8 eetlepels olijfolie
schijfjes citroen
Bereiding
In kommetje krenten laten weken in 2 eetlepels warm water. In droge koekenpan pijnboompitten lichtbruin roosteren. In ruime pan 5 dl water aan de kook brengen en bouillontablet erin oplossen. Azijn toevoegen en visfilets in bouillon in ca. 4 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen bosuitjes schoonmaken en fijn snijden. Dille fijn knippen. Met schuimspaan vis uit pan nemen en goed laten uitlekken. Visvlees in kom doen en met vork heel fijn maken. Korstjes van brood snijden, brood verkruimelen en 2/3 deel aan vis toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bosui, krenten, pijnboompitten, dille, tomatenpuree, ei, kaneelpoeder, zout en peper aan vis toevoegen. Alles goed door elkaar kneden tot smeuïg, samenhangend mengsel. Zonodig meer broodkruim toevoegen. Van vismengsel ca. 20 balletjes vormen. Bloem in diep bord strooien. In grote koekenpan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Visballetjes door bloem wentelen en op niet te hoog vuur in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. Serveren met schijfjes citroen.
Kruidige visballetjes is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Hollandse groentesoep met visballetjes »
Gefrituurde thaise visballetjes »
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s »
Visballetjes met puree en peentjes »
Kruidige pasta met geitenkaas »
Kruidige erwtjesspread »
Chaï (kruidige thee) »
Kruidige bloemkoolcouscoussalade »