Turkse pizza

4
1uur-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Zeef de bloem boven een grote kom. Meng het zout erdoor en maak in het midden een kuiltje. Giet de gist, suiker, olie en het handwarme water in het kuiltje en meng door de bloem. Kneed tot er een glad en soepel deeg ontstaat. Leg de deegbal in een kom en dek het af met een vochtige theedoek. Laat het deeg op een warme plek ca. 2 uur rijzen tot het zich in volume heeft verdubbeld.
  • 2 Kruis ondertussen de tomaat in. Dompel de tomaat 20 sec. in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook ca. 2 min. Meng in een kom de ui en knoflook met de tomaat, peper, paprikapoeder en zout door het lamsgehakt.
  • 3 Verwarm de oven voor op 225 °C. Verdeel het deeg (2 delen voor 4 personen) en vorm elk stuk tot bal. Bestuif het werkveld en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot dunne, langgerekte, ovale lappen. Vet de bakplaat licht in. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk heel dun met de tomatenpuree. Verdeel het gehaktmengsel erover en bak de pizza's in het midden van de oven 12-15 min. tot het vlees gaar is.

Turkse pizza is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spicy aardappelplaatpizza
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pizza quattro gusti
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shish barak
1 uur-
Bekijk recept
Turkse pizza met puntpaprika
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept