Mosseltajine met venkel

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen onder koud water afspoelen, kapotte of geopende exemplaren weggooien. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Mosselen met deksel op pan in ca. 10 minuten gaar koken, halverwege omschudden. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen en zeven. Helft van mosselen uit schelp nemen. Venkel en paprika schoonmaken en in repen snijden. Ui pellen en in ringen snijden.
  • 2 Olie verhitten in tajine. Venkel, paprika en ui ca. 5 minuten op laag vuur bakken, af en toe omscheppen. Tomatenblokjes afgieten, 1/2 dl sap opvangen. Tuinerwtjes met tomatenblokjes en tomatensap (uit blik) door groenten scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele eetlepels mosselkookvocht toevoegen en groenten met deksel op pan in ca. 5 minuten gaar stoven. Intussen koriander fijnhakken. Koriander en olijven over groenten strooien, mosselen (met en zonder schelp) erop leggen en afgedekt nog ca. 3 minuten verwarmen. Serveren met pide (plat brood) of stokbrood.

Mosseltajine met venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vistajine met couscous
Bekijk recept
Mosseltajine Met Venke
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept