Kinderkaasfondue met ananas
3
sterren op basis van
7
stem(men)
person
4
timer
30 min
restaurant
Hoofdgerecht
link
Albert Heijn
print
Ingrediƫnten
½ el kruidenbouillonpoeder
1½ dl ananassap (pak a 1 liter)
1 el limoensap
3 zakjes geraspte jong belegen kaas (a 150 g)
1 klein blikje ananasschijven op sap
½ duopakje hamreepjes (a 200 g)
2 el maizena
3 el slagroom
nootmuskaat
(versgemalen) witte peper
Bereiding
Bouillonpoeder in 1 1/2 dl kokend water oplossen. In fonduepan bouillon, ananassap en limoensap op laag vuur tegen de kook aan verwarmen. Geraspte kaas in gedeelten met houten lepel door warme vloeistof roeren, tot alle kaas gesmolten is. Ananas laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Ananas en hamreepjes door kaasfondue roeren. In kopje maizena met slagroom tot glad papje roeren. Kaasfondue al roerend met maizenapapje binden. Op smaak brengen met nootmuskaat en peper. Lekker met in blokjes gesneden ciabatta of gekookte ravioli.
Kinderkaasfondue met ananas is een recept van
Albert Heijn
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa »
Tropische kip salade »
Gebakken rijst met ananas »
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng »
Opperdepop: kinderkaasfondue 2-4 jr »
KINDERKAASFONDUE »
Kinderkaasfondue »