Waterzooi van roodbaars

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sjalotjes pellen en in ringetjes snijden. Groenten schoonmaken, wassen en in reepjes (juliënne) snijden.
  • 2 In pan boter verhitten, niet laten kleuren. Sjalot en groenten met tijm en laurier in ca. 10 minuten beetgaar stoven. Laurier en tijm verwijderen en op smaak brengen met zout en peper. Intussen in andere pan fond verwarmen. Vis in stukken verdelen en vis in fond in ca. 10 minuten (tegen de kook aan) pocheren. Vis en groenten uit pannen nemen. Groentenvocht met visvocht in ca. 10 minuten tot helft inkoken. Room toevoegen en op smaak brengen met zout en peper. Vis en groenten in aparte zijden van pan in saus leggen en nog ca. 2 minuten goed verwarmen. Bergjes groenten op midden van vier borden scheppen, vis erop leggen en saus eromheen verdelen. Lekker met gekookte aardappels.

Waterzooi van roodbaars is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Visblokjes met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kikkererwten met roodbaars in saffraanbouillon
30 min-
Bekijk recept
Roodbaars met komkommersalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Crumble met roodbaars, venkel en courgette
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept