Romige knoflookmosselen

1persoon
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen grondig wassen. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen. Venkel schoonmaken en in blokjes snijden. Pistoletje halveren en met helft van roomkaas bestrijken. In (mossel)pan wijn met venkel aan de kook brengen. Rest van roomkaas erdoor roeren, kookvocht op smaak brengen met zout en peper. Mosselen in pan doen, deksel op pan leggen en op hoog vuur 7-8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Af en toe omschudden. Mosselen direct uit de pan eten of overscheppen in diep bord.

Romige knoflookmosselen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Taboulé met knoflookmosselen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken Knoflookmosselen Uit Dublin (Ierland)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatenbrood Met Knoflookmosselen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Knoflookmosselen Met Pesto Pasta
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept