Runderstoofpot met bier

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en snijd in grove stukken. Bestrooi met zout, peper en chilipoeder. Verhit in braadpan boter en bak rundvlees in ca. 5 min. rondom bruin. Pel en snijd ondertussen de knoflook in plakjes. Schil de bleekselderij met de dunschiller, snijd in stukken van 2 cm en spoel af.
  • 2 Schep de knoflook, bleekselderij en koolraap door het vlees en bak ca. 3 min. zachtjes mee. Kruimel de bouillontablet erboven. Schenk langs de rand van de pan het bier en
  • 05 dl warm water per persoon bij het vlees.
  • 3 Breng het geheel tegen de kook aan en laat het vlees afgedekt in ca. 2 1/2 - 3 uur zachtjes gaar stoven. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en schep door het stoofvocht.
  • 4 Verwarm al roerend de stoofpot nog ca. 3 min. tot het vocht mooi gebonden is. Breng op smaak met zout en peper.

Runderstoofpot met bier is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Runderstoofpot met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met paprika en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filippijnse runderstoofpot
3u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept