Witlof-appelstamppot met Leidse kaas

4
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten met wat zout gaar koken. Ui pellen en snipperen. Witlof schoonmaken en in ringetjes snijden. Appels wassen, halveren, klokhuizen verwijderen en in plakjes snijden. Boter verhitten en hierin ui met kerriepoeder ca. 3 minuten fruiten. Witlof en grootste deel van appelplakjes ca. 5 minuten meebakken. Kaas in blokjes snijden. Aardappels afgieten en met crème fraîche tot puree stampen. Groentemengsel en kaasblokjes erdoor scheppen. Stamppot op smaak brengen met zout en peper. Garneren met achtergehouden appelplakjes.

Witlof-appelstamppot met Leidse kaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept