Varkenshaasmedaillons met zwarte-olijvenjus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bleekselderij schoonmaken en stengels in stukken van ca. 8 cm lengte snijden. Varkenshaasjes elk in 4 dikke plakken (medaillons) snijden en elk met 1 plakje ontbijtspek omwikkelen. Met cocktailprikker vaststeken. Olijven in plakjes snijden.
  • 2 In hapjespan 2 eetlepels boter verhitten. Bleekselderij ca. 5 minuten roerbakken en dan op bord scheppen. In dezelfde pan rest van boter verhitten. Varkenshaasmedaillons in pan in 7-8 minuten rondom bruin en gaar bakken. Bleekselderij laatste minuut weer meebakken. Bleekselderij op borden scheppen, varkenshaas erop leggen. Olijven en 1 dl water door achtergebleven bakvet roeren en aan de kook brengen. Olijvenjus op en om gerecht scheppen, bestrooien met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.

Varkenshaasmedaillons met zwarte-olijvenjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk met pestoboontjes van Judith Elders
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet met citroen-olijvenjus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rosbief met salami-olijvenjus
0 min
Bekijk recept
Op de huidgebakken zeebaarsfilet met citroen-olijvenjus
20 - 30 min -
Bekijk recept

Ovenschotel met varkenshaasmedaillons en haricots verts
40 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met rauwe ham en salie
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaasmedaillons met paddestoelensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde varkenshaasmedaillons met gemberroom
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept