Gevulde forel met venkel

2
25 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Venkel schoonmaken, enkele takjes groen bewaren voor garnering. Venkel in lengte halveren en met kaasschaaf in flinterdunne plakjes schaven. Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en sinaasappel uitpersen. Bieslook fijn knippen. Helft van sinaasappelrasp en bieslook door venkel scheppen. Venkel in magnetronschaal scheppen, bestrooien met zout en peper. Rest van sinaasappelrasp en bieslook door verse roomkaas mengen. Buikholten van forellen bestrooien met zout en peper, roomkaasmengsel erin uitstrijken. Gevulde forellen op venkel leggen. Schaal afdekken met magnetronfolie. In magnetron forellen 8-10 minuten verwarmen op ca. 600 Watt. Uit magnetron forellen nog ca. 2 minuten laten nagaren. Intussen vrijgekomen vocht in magnetronschaaltje schenken, bouillontablet erboven verkruimelen. Koksroom en sinaasappelsap erdoor roeren en saus 1-2 minuten op vol vermogen in magnetron verwarmen. Forel en venkel over twee borden verdelen, garneren met saus en venkelgroen. Lekker met aardappelpuree.

Gevulde forel met venkel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept