Mosselpotje met verse kruiden

2
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen grondig wassen onder koud stromend water. Kapotte schelpen en open mosselen die na een ferme tik niet sluiten verwijderen. Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Bieslook in stukjes van 1 cm knippen. Steeltjes van peterselie snijden, blad grof hakken. Kervelblaadjes van steeltjes plukken.
  • 2 In (mossel)pan boter verhitten, ui en knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken. Bouillontablet boven pan verkruimelen. Wijn en crème fraîche erdoor roeren en 1 minuut meewarmen. Mosselen en kruiden in pan doen, deksel op pan leggen. Op hoog vuur mosselen in 5 à 8 minuten koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Ongeopende schelpen verwijderen. Mosselen in pan serveren, met knapperig stokbrood.

Mosselpotje met verse kruiden is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Krabquiche met verse kruiden
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gnocchi met Italiaanse kruiden en geroosterde paprika
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken aardappels met verse kruiden
40 min Bijgerecht
Bekijk recept

Zomers mosselpotje
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosselpotje Met Verse Kruiden
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselpotje met Riesling
0 min
Bekijk recept
Cassolette van mosselen met zachte groenten
0 min
Bekijk recept