Couscouspilav met kipfilet en rode-wijnjus

4
50 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en pers de tenen knoflook. Breng in een pan een kwart van de ui en knoflook samen met de rozijnen, sinaasappelsap en wijn aan de kook. Laat het geheel 5 min. koken en vervolgens afkoelen. Pel de pistachenoten.
  • 2 Bestrooi de kipfilet met zout, peper en de helft van de chili- en kaneelpoeder. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en laat de kipfilet 6 min. op matig vuur bruin bakken, keer halverwege. Zeef het vocht van de rozijnen boven een maatbeker. Schenk de helft van het vocht bij de kipfilet. Laat de kipfilet ca. 10 minuten gaar stoven. Vul de rest van het vocht aan met 350 ml water.
  • 3 Verhit de rest van de boter in een braadpan. Laat de rest van de ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Schep de couscous en de rest van de chilipoeder en kaneelpoeder erdoor en bak het geheel ca. 1 minuut. Schep regelmatig om. Voeg het rozijnenmengsel, vocht en zout toe en laat de couscous in ca. 5 minuten afgedekt gaar worden en roer door met een vork.
  • 4 Schep de pistachenoten door het mengsel. Verdeel de couscous over de borden en leg de kipfilet ernaast. Laat de jus op hoog vuur ca. 1 minuut koken en schep over de kip.

Couscouspilav met kipfilet en rode-wijnjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Côte de boeuf met rodewijnjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode-wijnjus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haasmedaillons met ham en wijnjus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscouspilaf Met Kipfilet En Rode-wijnjus
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept